Karriere

I Capra oppfordrer vi våre ansatte til å dyrke sin kompetanse og skape muligheter for fremtiden. Vi tror ikke på rigide regler eller faste rammer, men står som et støtteapparat for å skaffe utfordrende prosjekter og ressursene du trenger for å bli det du vil.

Nysgjerrig på oss?

Vi er ambisiøse og lidenskapelig opptatt av fag og kompetanseheving. Vi anerkjenner at flinke mennesker vil ha noe mer enn bare et sted å være mellom åtte til fire, så vi har et stort fokus på at folk skal trives på jobb.

Vi ansetter de flinkeste i bransjen og stiller høye krav til oss selv som arbeidsgiver. Når du har de beste i bransjen så kan disse også lett flytte på seg så en av de viktigste oppgavene vi har er å sikre at folk trives gjennom morsomme og varierte sosiale arrangementer, stort fokus på kompetanseheving og bruk av ny teknologi og stor påvirkningskraft på hvor Capra skal i fremtiden.

Er du nysgjerrig på oss? Kanskje har noen spørsmål og vil ta en helt uforpliktende prat? Ta kontakt med noen av oss nedenfor.

Det sosiale miljøet

Vi holder til like ved Jernbanetorget, og selv om de fleste sitter ute hos kunder, så er våre kontorer en plass for å møtes for noe sosialt eller faglig.

Alt ligger til rette for å bli kjent med kollegaene dine, og lære noe nytt, for kontorene våre har både pingpong-bord, shuffleboard og tappekran. I tillegg er vi sosial gjeng som liker å ha det gøy å dra på turer som for eksempel surfetur, kitetur eller skitur.

Det blir fotball, ping-pong, surfing, squash, innebandy, sykling. Ja, mange av oss er glad i bevegelse, men da gjerne sammen med andre. Kanskje med deg også?

Det faglige miljøet

Vi kan fronte med et aktivt fagmiljø. Vi møtes regelmessig for å leke med ny teknologi, delta på fagsamlinger og ikke minst bidrar til vår årlige intern-konferanse - CapraCon.

Vi støtter de som ønsker å presentere med kurs i presentasjonsteknikk og vi ønsker at flere også tar steget frem til å bli et faglig fjes i eksterne fagfora.

Flere av våre ansatte holder meetups og ute hos kunde så kan du lene deg på nærmere 100 dyktige fagfolk når du møter på problemstillinger du trenger bistand til å løse. Flere i organisasjonen brenner også for open-source og det er alltid rikelig med faglige diskusjoner i slack-kanalene våre.

Betingelser

Siden vi ønsker høy kvalitet på dem vi ansetter er det viktig for oss å tilby gode betingelser. Kanskje det hjelper oss å skille oss ut og hjelper deg som kandidat å ta et valg når du skal bytte arbeidsgiver.

Kompetansebudsjett

Velg fritt om du ønsker å bruke det på konferanse for eksempel Kotlin Konf i Amsterdam eller AWS re:invent i Las Vegas. Ved oppstart får man en Kindle og her dekkes også bøkene du velger å kjøpe. Du får de sertifiseringene og lisensene du vil ha og får dekket kostnader for AWS-eksperimentering.

Ferie og avspasering

Vi har fem ukers ferie, tilgang til firmahytte i Trysil og vi har et samarbeid med et firma hvor ansatte kan leie hytter og ferieleiligheter over hele verden til en redusert pris. Avspasering styrer vi selv hvis vi har jobbet for mye i en periode.

Pensjon

Vi har innskuddspensjon med en sparing på 5% fra 1-12G. Av innskuddet på 5% utgjør 2% av disse trekk fra brutto lønn og kommer til fratrekk ved lønnsutbetaling.

HW-budsjett

Velg din egen maskinvare og, stort sett, dine egne applikasjoner for 40 000,- eks. mva fordelt over tre år.

Lønnsmodell og bonus

Lønnsmodellen består av en fast grunnlønn + bonus og overtidsgodtgjørelse ved fakturerbar overtid. Ved faktureringsgrad over 100% mottar du 50% av omsetning over 100% faktureringsgrad, omtalt som superbonus.

Foreldrepermisjon

Capra dekker full grunnlønn i hele perioden, + 50% av bonus

Mobil og bredbånd

Du får utbetalt 1 000 kr per måned til bredbånd hjemme, totalt 12 000 per år samt får dekket alle mobilkostnader.

Forsikringer

Vi har forsikring gjennom KLP Skadeforsikring og følgende gjelder for ansatte:

  • Yrkesskade fra 1%
  • Fritidsulykke med “til og fra jobb”

Denne dekning er som yrkesskade bare i fritiden.

  • Gruppeliv; 15G v/død for ansatte samordnet med yrkesskade
  • Reiseforsikring for de ansatte
  • Helseforsikring for ansatte med partnere er hos If Skadeforsikring
  • Gratis samtaler til Kry for hele familien samt x antall timer hos psykolog og fysioterapeut.

Lyst til å bli kjent med oss?

Hannah Synnestvedt Gallagher

Rekruttering talent

hsg@capraconsulting.no98827701

Morten Bakke Kristoffersen

Rekruttering - senior

mkr@capraconsulting.no47861064