Ice har lansert sitt nyeste system for mobiltelefoni og mobilt bredbånd.

Siden Ice først fikk konsesjon til å drive med mobiltelefoni i 2015, har faktueringsssystemene for mobiltelefoni og mobilt bredbånd levd ved siden av hverandre uten tilknytning. Capra har hjulpet til med å slå systemene sammen, til ett faktureringssystem og samtidig å endre omkringliggende systemer for å forbedre kundereisen.

Photo by Francisco Venâncio on Unsplash

Slår sammen systemene

Ice er Nordens hurtigst voksende mobilselskap fem år på rad. De tilbyr både mobiltelefoni og mobilt bredbånd til sine kunder, både til privat- og bedriftskunder. Kunder som både har mobiltelefoni og mobilt bredbånd fra Ice har måttet forholde seg til to ulike systemer, med to separate fakturaer, to ulike Min Side-er og to ulike nettsider – rett og slett to helt forskjellige avtaler.

Med et behov for å effektivisere systemene sine, forenkle kundeopplevelsen og minimere risiko, ble det bestemt å slå de to systemene sammen, og samle alt i ett system. Ved å fusjonere mobilt bredbånd-systemet inn i systemet for mobiltelefoni. Jan-Erik Hvidsten, CTIO fra ICE forteller mer om hvorfor dette var viktig:

– Det er veldig viktig for oss at kundene har en god oplevelse med oss. Den gamle løsningen gjorde at vi ikke kunne kombinere mobiltelefoni og mobilt bredbånd på samme faktura. I steden måtte kundene forholde seg til to separate fakturaer. Den gamle løsningen var også dyr å drifte, samtidig som vi hadde få ressurser som kjente til denne. Ved å slå sammen systemene mottar kundene våre bare én faktura, og samtidig har vi både redusert teknisk gjeld, muliggjort enklere videreutvikling og sørget for at flere i Ice har kompetanse til å drifte systemet.

Koordinerer jobben

For å sørge for at alt skulle gå riktig for seg i utviklingen, hentet Ice inn

Capra. Der Ice sin egen prosjektleder har vært ansvarlig for selve migreringen, har Capra hatt ansvaret for den tekniske løsningen.

–  Vi har koordinert alle systemene, fått testet det og klargjort til produksjon. Jobben har vært å få et system designet for mobiltelefoni og tjenester knyttet til dette, til også å støtte mobilt bredbånd og de andre tjenestene som dette produktet tilbyr, forklarer IT-koordinator fra Capra, Therese Engen.

Med hele IT-avdelingen til Ice involvert i prosjektet, legger ikke Therese skjul på at koordineringen har vært utfordrende. Det er ingen lett oppgave å holde alle teamene samkjørt, sørge for at alle vet hva som trengs å gjøres, og tilrettelegge for at ingen hindringer kommer i veien. En pandemi har også gjort det nødvendig å flytte kaffemaskin-samtalen over i digitale møterom. Et tett samarbeid har derfor vært viktig for å holde hjulene i gang.

– Vi startet tidlig med å kjøre gjennom demoer med hverandre, der vi visste at vi kom til å feile. Å se hvor vi feilet, gjorde at vi kunne passe på at vi prioriterte de samme tingene. På den måten fikk vi følelsen av at vi var på riktig vei og at vi ikke sto stille. Jeg vil også berømme en kultur hvor alle stiller opp og gjør det lille ekstra for å komme i mål. Det har vært den store redningen, forteller Therese.

Drar nytte av erfaring

Med et såpass stort prosjekt som dette, er det ikke rart at det krever litt erfaring for å holde oversikt over de ulike prosessene. For samtidig som endringer har blitt gjort for å sette systemene sammen, har det også blitt gjennomført endringer i en helt ny bestillingsportal for kundesalg i butikk, inkludert opplæring av ansatte. Endringer har også blitt gjort på Min Side og Min Bedrift, i tillegg til flere store endringer i backend. Alt i alt har det vært mye å koordinere på en gang. Jan-Erik Hvidsten fra Ice er derfor takknemlig for å ha hatt Capra med laget:

– Therese har gjort en strålende jobb for oss! Hun har hatt akkurat den erfaringen vi trengte til å holde kontroll på alle de ulike aktivitetene som pågikk samtidig. Hun har hatt god oversikt over teamene som har jobbet med de ulike delene, og har hatt fokus på fremdrift og risiko. Samtidig har hun bidratt til et svært godt arbeidsmiljø, og Therese og vår prosjektleder har sammen vært et skikkelig bra team!

I samarbeidet med Capra har Ice også fått tilgang til kloke hoder fra hele fagmiljøet i Capra. Der rollen er å inspirere gjennom innovativ teknologi og løsninger, er dette et miljø som inkluderer nesten 100 ansatte med verdifulle erfaringer. Therese har brukt fagmiljøet som sine veiledere til prosjektet, og som støttespillere i møte med utfordringer.

Lansert i det stille

Det nye systemet ble lansert i det stille i 2021, og kundene i Ice har fått en bedre brukeropplevelse, inkludert nye tjenester og nettside for mobilt bredbånd.

For mobilselskapet som satser stort på å utfordre og forbedre det norske mobilmarkedet er det deilig å vite at jobben er gjort ordentlig. Det forteller Jan-Erik Hvidsten fra Ice:

– Vi i Ice er opptatte av at våre kunder skal ha tillit til oss og at de ikke skal merke at vi gjør systemendringer på andre måter enn at de får en bedre kundeopplevelse. Kunden har derfor alltid vært i fokus for prosjektet, og teamet har derfor hatt stor fokus på testing. Om teamet har vært i tvil om testene har vært gode nok, har de planlagt for nye. Therese fra Capra har sørget for at dette ble meget godt gjennomført.

En IT-konsulent fra Capra kommer med den spisskompetansen din bedrift trenger for å realisere deres mål og drømmer. Våre IT-konsulenter er plukket fra øverste hylle.