Sommerjobb i Capra

Er du nysgjerrig og ønsker å vite mer om hva slags prosjekter du kan få jobbe med? Les vår hilsen fra Jørgen Halvorsen og Thomas Ulvøen - to en en flokk på 13 sommeransatte i 2018:


Konsulentskolen
Første del av konsulentskolen til Capra Consulting™ begynte høsten 2017. Vi sparket i gang med en signeringsmiddag med fokus på å gi oss i sommerteamet muligheten til å bli bedre kjent med hverandre. Dagen etter deltok vi på Capras årlige internkonferanse - CapraCon - en spennende opplevelse som ganske ferske i arbeidslivet, og gav oss et godt inntrykk av det faglige nivået til de ansatte.

Del to rettet seg mer mot våre forventninger og roller knyttet mot det å jobbe som IT-konsulent, og turen gikk til Capras hytte på Kvitfjell for faglig og sosialt opplegg. Det ble først holdt kurs i Java Spring og oppsett av AWS, etterfulgt av diskusjon rundt konsulentrollen og teamkontrakt. Her snakket vi nærmere om våre forventninger til sommeren, i henhold til Capra, kunde og oss selv. Resten av tiden tilbrakte vi i bakken, slappet av i boblebadet og tok del i diverse sosiale aktiviteter.

Capra var i prosess med å endre tidspunktet for CapraCon til utpå våren, og var derfor så heldig å få delta på konferansen for andre gang på kort tid før vi hadde begynt sommerjobben. Vi hadde her mer diskusjon rundt av hvordan team-kontrakten skulle utvikles.


Prosjektene
Sommeren 2018 var det første året sommeransatte i Capra ble delt inn i to team - hver med sin egen kunde. Team 1 jobbet med selskapet Cchange, som gjennom tiltaket cCHALLENGE byr opp til utfordringer ment å gjøre verden mer bærekraftig. I løpet av sommerjobben tok for eksempel team 1 for seg challenges som unngå å bruke plastposer, ta beina fatt og gå til jobb, eller å bruke trappene - fremfor å ta heis - opp til kontoret i 15. etasje. 

Teamet fikk i oppgave å utvikle en sosial plattform for gjennomføring av CChallenges, hvor brukere kunne logge inn og dele opplevelsen med de andre som gjennomførte utfordringen. Capra var svært bevisste på at applikasjonen skulle lages med fremtiden i tankene, så alt kjørte på AWS, med Java Spring i backend, og ReactJS med Redux i front. Det ble stort sett praktisert Continuous Delivery, og selv om ting ikke alltid gikk knirkefritt, ble anledningen benyttet til å lære enda mer.

Det andre teamet - som vi var del av - hadde Spoortz og skulle utvikle en cup-modul. Ettersom den eksisterende løsningen var tungvint og vanskelig å bruke, var hensikten å utvikle en helt ny løsning. Cup-modulen skulle blant annet ha mulighet til å invitere foreninger og lag til cuper, samt generere et kampoppsett fordelt på baner og tidspunkter.

Ettersom løsningen skulle brukes i Spoortz’ eksisterende miljø skrevet i Angular, brukte vi selv Angular 6, som på den tiden var temmelig nytt.  Et annet viktig aspekt for kunden var at systemet skulle være intuitivt og måtte være enkelt å bruke. Vi bestemte oss for å bruke Material Design som utgangspunkt for en mest mulig konsistent brukeropplevelse. I backenden besto av Java Spring, med Jenkins og AWS for oppsett og deployment. Vi rettet mye fokus på hvordan integrere vårt system mot deres - da spesielt med tanke på bruken av data og implementasjon. Scrum-møter ble avholdt med kunden én gang i uka på Capras kontorer.


Sosialt 
I kjent Capra-stil fikk vi disponere et sosialbudsjett som seg hør og bør ble brukt på alt fra bowling og lasertag til klatring. Sammen med innslag av små pauser på bordtennisrommet og ved shuffleboardet, gjorde dette det enkelt å bli kjent med alle på tvers av teamene, i tillegg til at produktiviteten økte. Vi endte som en svært sammensveiset gjeng der vi også spiste lunsj sammen hver dag. Høydepunktet var selvsagt vaffelfredag - hver eneste fredag! 

Alt i alt har man hos Capra absolutt alt man trenger, og litt til, for å ha en knallsommer!

Hilsen, 

Jørgen Halvorsen, Lise Hove, Morten Stulen, Finn Julius Stephansen-Smith, Jonathan Linnestad, Erlend Ekern, Olav Ljosland, Yngve Molnes, Vemund Santi, Vegard Hellem, Jens Andreas Rensaa, Thomas Ulvøen Magnus Osberg