Sommerjobb i Capra

Er du nysgjerrig og ønsker å vite mer om hva slags prosjekter du kan få jobbe med? Les vår hilsen fra sommerteamet 2017:

Heisann!
Sommeren 2017 jobbet vi i sommerteamet til Capra for Kinnetik Solutions AS. Teamet vårt bestod av 7 utviklere og 1 Scrum Master, hvorav 7 studerte ved NTNU og en ved UiO.

Kunden vår, Kinnetik, var et nystartet selskap innen eCommerce, hovedsakelig rettet mot B2B og B2C markeder innenfor den maritime sektoren, shipping og offshore. Når vi startet på prosjektet var det ingen lett måte for ikke-tekniske personer å utføre vanlige oppgaver som for eksempel å legge til nye kunder, endre informasjon om eksisterende kunder eller hente ut informasjon om en kunde eller deres ordre. Dermed ble oppgaven vår å lage et system kalt Kinnetik Management som skulle gjøre slike oppgaver enklere for Kinnetiks ansatte, men også gjøre det mulig for kunder av Kinnetik å utføre denne typen oppgaver selv.

Under prosjektet hadde vi tett kontakt med kunden, og fikk kontinuerlig tilbakemelding gjennom hele sommeren – noe vi satt veldig stor pris på. Vi sto helt fritt til å velge hvordan vi ville løse oppgaven, og vi endte til slutt opp med en backend skrevet i Java Spring, og en web applikasjon skrevet i ReactJS. Både test- og produksjonsmiljøene satt vi opp via Jenkins-jobber til å kjøre i AWS.

I tillegg til en meget lærerik sommer hvor vi fikk sette opp et fungerende system fra A til Å, bestod sommeren vår av mye shuffleboard, bordtennis og pilsing på kontoret. Dette, samt et sprengt sosialbudsjett som gikk til blant annet helstekt gris, minigolf og Laser Tag. I tillegg fikk vi være med på Capras sommerfest og ble stadig bedre kjent både med Capra som selskap og alle de flotte menneskene som jobber der, og hvordan det er å jobbe i Capra.

Hilsen,

Eirik Rognø, Henrik Lilleengen, Håvard Anda Estensen, Kristian Elset Bø, Orhan Henrik Hirsch Marius Kotlarz, Stian Steinbakken og Tobias Hansen